Johnson City Press Thursday, July 31, 2014

Robert Houk

Opinion Page Editor
rhouk@johnsoncitypress.com
Read More From Robert Houk

Columns As I See It

Can you answer these questions about your government?

January 6th, 2014 3:23 pm by Robert Houk

Can you answer these questions about your government?

The following quiz is specifically designed to see how much you know about local, state and federal governments. This is an easy one because some of the questions have appeared on past quizzes.

1.) What are the two nonjudicial “statewide offices” on the ballot this year?
A. Governor and state attorney general
B. Secretary of State and public service commissioner
C. Governor and U.S. Senate
D. U.S. senator and lieutenant governor

2.) How many members serve in the Tennessee House of Representatives?
A. 99
B. 95
C. 133
D. 52

3.) U.S. Sen. Lamar Alexander is seeking re-election this year. How long is a term for Alexander and his colleagues in the Senate?
A. Four years
B. Two years
C. Six years
D. Eight years

4.) Who is now the longest serving elected county official in Washington County?
A. Sheriff Ed Graybeal
B. County Clerk Kathy Storey
C. Register of Deeds Ginger Jilton
D. County Trustee Jack Daniels

5.) Which member of the Upstate’s delegation to the Tennessee General Assembly has served there the longest?
A. State Sen. Rusty Crowe
B. State Rep. Jon Lundberg
C. Lt. Gov. Ron Ramsey
D. State Rep. Timothy Hill

6.) State Rep. Matthew Hill is chairman of what standing committee in the House?
A. Do Nothing Committee
B. Local Government Committee
C. Ethics Committee
D. Education Committee

7.) Who is the vice mayor of Johnson City?
A. David Tomita
B. Clayton Stout
C. Jeff Banyas
D. Jenny Brock

8.) What subcommittee of the U.S. House Education and Workforce Committee does U.S. Rep. Phil Roe chair?
A. The subcommittee on Fiscal Matters
B. The subcommittee on Labor Strive
C. The subcommittee on Health, Employment, Labor and Pensions
D. The subcommittee on Employer Needs

9.) How many members serve on the Washington County Commission?
A. 10
B. 25
C. 15
D. Too darn many!

10.) What is the primary duty of the county sheriff as outlined in the state’s Constitution?
A. Protect and serve
B. Operate a jail
C. Bust up meth labs
D. Arrest moonshiners

Extra credit: What is the official state motto of Tennessee?
A. “Agriculture and Commerce.”
B. “Live Long and Prosper.”
C. “The Frontier Spirit Survives”
D. “Read your Bible.”

Answers: 1) C; 2) A; 3) C; 4) D; 5) A; 6) B; 7) B; 8) C; 9) B; 10) B. Extra credit: A.

Robert Houk is Opinion  page editor for the Johnson City Press. He can be reached at rhouk@johnsoncitypress.com.

comments powered by Disqus